Харчові продукти, які спеціально перероблені або розроблені для задоволення конкретних дієтичних запитів, існуючих через конкретної фізичної або фізіологічного стану людини та / або специфічного захворювання або розлади (порушення) і які реалізуються як такі, у тому числі продукти для дитячого харчування, харчування для спортсменів та осіб похилого віку. Склад таких харчових продуктів значною мірою відрізняється від складу звичайних продуктів подібного роду, якщо такі звичайні продукти існують, але не можуть бути замінниками лікарських засобів.
Увага!
Виготовлені підприємством масла стандартизуються по діючих речовин або ідентифікуються по речовині-ідентифікатору, які вказані безпосередньо на упаковках масел.
Виготовлення масел по низькотемпературній технології означає, що на всіх технологічних процесах (сушіння сировини, подрібнення, відділення масел, розфасовки) температура не перевищує 40 ˚ С. Виготовлення масел, ліпофільних комплексів низькотемпературної екстракцією означає, що на всіх технологічних процесах (сушіння сировини, подрібнення, екстракції ліпофільних природних комплексів, розфасовки) температура не перевищує 40 ˚ С.